Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - زهرا السادات قریشی گفت: کتاب نوشتن هنر نیست، کتاب خوب نوشتن هنر است و یک نویسنده برای اینکه بتواند کتاب خوبی را تألیف کند و بدون دغدغه به فعالیت‌های خود در این عرصه ادامه دهد، نیاز به حمایت و تأمین مالی دارد. نویسندگان توانمند نباید برای انتشار کتاب خود دغدغه‌ای داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت کتاب و شرایط اقتصادی مردم 

او گفت: در دو سال اخیر شاهد افزایش بی‌رویه قیمت کتاب‌ها بوده‌ایم. این در حالیست که بسیاری از مردم در شرایط نامطلوبی از نظر اقتصادی قرار دارند.

این پژوهشگر گفت: وضعیت اقتصادی مردم در شرایط کنونی اجازه نمی‌دهد که کتاب را به عنوان یک کالای فرهنگی خریداری کنند. برای حل این مشکل مسئولان می‌توانند بخشی از بودجه دولت را به حمایت از چاپ و انتشار کتاب اختصاص دهند تا مردم بتوانند این کالای فرهنگی را که نقش بسیاری در تعالی جامعه دارد با قیمت مناسبتری خریداری کنند.

فضای مجازی و تغییر ذائقه کتابخوانی

قریشی گفت: فضای مجازی هم ذائقه مردم را تغییر داده است. در حال حاضر اغلب مردم زمان زیادی را به بیهودگی در فضای مجازی سپری می‌کنند اما حاضر نیستند کتابی خریداری کنند و بخوانند.

برنده جایزه دومین دوره کتاب سال فارس گفت: فضای مجازی باعث شده ذهن بیشتر مردم به مطالعه متون کوتاه عادت کند، به گونه‌ای که اکثر افراد حوصله خواندن متن‌های طولانی و کتاب حجیم را ندارند.

او گفت: دسترسی به پی‌دی‌اف(pdf) کتاب‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز موجب شده مردم تمایل کمتری به خرید کتاب داشته باشند.

قریشی گفت: برخی هم تنها به خرید کتاب یا دانلود پی‌دی‌اف کتاب‌ها اکتفا می‌کنند.

این پژوهشگر گفت: در واقع آن ها زمانی را به خواندن کتاب‌هایی که دانلود یا خریداری کرده‌اند اختصاص نمی‌دهند.

نبود تبلیغات در حوزه نشر

او گفت: تبلیغات در خوری برای معرفی کتاب‌هایی که منتشر می‌شوند و نویسندگان آن ها انجام نمی‌شود زیرا در گذشته صدا و سیما برنامه‌ای را به معرفی کتاب سال اختصاص داده بود اما در حال حاضر هیچ گونه حمایتی از کتاب‌های منتشر شده انجام نمی شود در صورتی که تبلیغ کتاب، آینده فرهنگی کشور را تضمین می‌کند.

مروری بر کتاب صید و صیاد در پس باد

این پژوهشگر گفت:  این کتاب که به عنوان کتاب برگزیده سال معرفی شده، اثری است ترجمه ای، تحقیقی و تحلیلی که در آن برای نخستین بار، اشعار هاپکینز و مقالات مرتبط با وی به زبان فارسی ترجمه شده و ضمن طرح اندیشه‌های مولانا در غزلیات شمس و آوردن شواهد شعری از وی، سعی دارد به گونه ای تطبیقی، نکات مشترک عرفانی افکار این دو شخصیت را جستجو و پیش روی خواننده بگذارد.

قریشی گفت: هاپکینز، شاعر، نقاش و موسیقی دان انگلیسی است که در سال ۱۸۴۴ در لندن به دنیا آمد و در سال ۱۸۹۹ در سن ۴۵ سالگی از دنیا رفت و مولانا جلال الدین محمد بلخی ملقب به مولانا، عارف، روان شناس و اندیشمند قرن هفتم هجری قمری نیز در سال ۶۰۴ در بلخ متولد شد که وی را بیشتر با اثر بزرگ و جهانی‌اش به نام مثنوی معنوی می شناسند.

برنده جایزه دومین دوره کتاب سال فارس گفت: این اثر بر آن است تا نشان دهد هرچند دو سرزمین از جهاتی فاصله‌هایی با هم داشته باشند، اما عارفانشان سخنگویان فطرت آدمی هستند فطرتی که از شرق و غرب و زمان و مکان بیرون است و به عبارتی بی خویشانی‌اند که همواره رو به اصل خویش دارند.

او گفت: ظاهر عنوان این کتاب، رمان گونه جلوه می کند. در واقع این کتاب رمانی است از زندگی ما آدمیان که بر اساس اندیشه‌های مولانا و هاپکینز، عارف انگلیسی نگاشته شده است.

این نویسنده و پژوهشگر گفت: ماجرای صید و صیاد ماجرای آدم ها است آن زمان که خیال زیرکی و صیادی می کنند.

قریشی گفت: ماجرای انسان و زندگی هر لحظه‌اش، ماجرای صیادی در پس باد و بود این عالم است.

او گفت: صیاد آدمیانی هستند که یاد را از یاد برده و با خیال زیرکی و صیادی، سرگرم شکار جزییات زندگی و سایه ها هستند و صید آنچنانی هم عایدشان نمی شود و عشقی صیدافکن می باید تا به آن ها بگوید«صید بودن خوش‌تر از صیادی است.

برنده جایزه دومین دوره کتاب سال فارس گفت: سعی کردم در پنج بخش اول این کتاب به مقدماتی کلی و مشترک در مورد فکر و شعر مولانا و به ویژه هاپکینز به عنوان یک شاعر عارف ناشناخته بپردازم.بخش دوم کتاب با عنوان برای یار لطیفی که شب نمی خسبد می‌توان خدا و اوصاف او را از منظر این دو شاعر به نظاره نشست و مفاهیمی چون عشق، وحدت، جهان اصل، جریان تکامل، نمادها و تصاویر مربوط به خداوند برای خواننده تشریح می‌شود.

او گفت: در این بخش، یک نکته بدیع در اندیشه هاپکینز مطرح می‌شود که آن مفهوم فطرت و فردیت است که پس از او در جهان غرب، مقالات متعددی راجع به آن نگاشته شده و در کتاب صید و صیاد با مفهوم جان هستی و تشخص موجودات و اشیا مطرح شده و موازی با اندیشه های مولانا در این زمینه در هفت قرن قبل مورد تحلیل قرار می گیرد.

نویسنده صید و صیاد در پس باد در تشریح بخش سوم این کتاب گفت: بخش سوم با عنوان‌ به گل اندوده خورشیدی آغاز می شود که برگرفته از شعر مولانا مبنی بر به گل اندوده خورشیدی، میان خاک، ناهیدی  است که در واقع نگاهی به انسان و کاوش در جنبه های مختلف وجودی او و یک موضوع  شرح داده شده و کامل خودشناسی و دیدار با خویشتن درون از نگاه دو شاعر است.

قریشی در توصیف بخش چهارم این کتاب گفت: این بخش با عنوان‌ استخوان و باد و روپوش به مفهوم طبیعت و عناصر آن هم به عنوان حجاب و هم تجلی‌گاه خداوند می پردازد.

او گفت: در بخش پایانی، برآیندی از اندیشه های مشترک و وجوه افتراق آن‌هاست با این برآیند که آنچه در غزل مولانا آمده، به گونه ای فشرده و گاه اشاره وار و با تفاوت ها و حجم بسیار اندک در شعر هاپکینز نیز می‌آید که گذشته از این تفاوت در بسامد و گونه‌گونی بیان یک موضوع عارفانه در کلام مولانا، وجوه اشتراکات بسیاری آنها را به هم نزدیک می کند.

برنده جایزه دومین دوره کتاب سال فارس گفت: در حال حاضر کلاس‌های مولانا شناسی در شیراز در حال برگزاری است و محتوایی که در این کتاب ارائه شده به صورت مبسوط‌تر، گسترده‌تر و مشروح‌تر در این کلاس‌ها بیان می‌شود.

قریشی سوم بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در آیین پایانی دومین جایزه کتاب سال در استان فارس با کتاب صید و صیاد در پس باد، بررسی تطبیقی خدا، انسان و طبیعت در منتخبی از غزلیات دیوان شمس و مجموعۀ اشعار جرارد منلی هاپکینز از انتشارات نوید موفق به دریافت تندیس کتاب سال و جایزه شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چاپ کتاب پژوهشگر پژوهشگر گفت فضای مجازی صید و صیاد قریشی گفت پس باد کتاب ها او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است

به گزارش خبرگزاری مهر، میر شمس الدین فلاح هاشمی؛ مدیرعامل نشر صاد درباره حال و هوای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال‌های گذشته گفت: معتقدم به جز ایام کرونا و ایام خاص، نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و می‌توان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان (کودک و نوجوان و بزرگسال) در همه غرفه‌ها دیدنی است و در واقع می‌توان گفت، نمی‌توان در جای دیگر آن را سراغ داشت. با وجود نمایشگاه‌های استانی، نمایشگاه کتاب تهران همواره از جمله رویدادهای مهم فرهنگی ادبی و علمی کشور است و حس بسیار زیبایی میان مردم ایجاد می‌کند و این شلوغی و این شور مردم نسبت به کتاب علی‌رغم مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ستودنی است.

وی افزود: من تجربه حضور در نمایشگاه کتاب استانبول را نیز دارم و باید بگویم با نمایشگاه کتاب تهران قابل مقایسه نیست و اگر هر کدام از کتاب‌دوستان کشورهای همسایه سری به نمایشگاه کتاب ایران بزنند واقعاً شگفت‌زده خواهند شد. پس نمایشگاه کتاب ما نسبت به نمایشگاه‌های کتاب کشورهای دیگر مانند ترکیه برتر است و این جمله را که مطالعه کمتر شده، نقض می‌کند چرا که مطالعه همواره بوده است. شاید که قدرت خرید مردم کمتر شده باشد ولی کتاب همیشه جایگاه خودش را داشته است.

مدیرعامل نشر صاد در ادامه سخنان خود گفت: مردم هیچگاه با کتاب و کتابخوانی قهر نبوده‌اند. اگر کتاب، کتاب خوبی باشد از زیر سنگ هم که شده باشد، مردم آن را تهیه کرده و مطالعه می‌کنند و به دستش می‌آورند حتی اگر دست دوم باشد. شاهد هستم کتاب‌های خوب دست به دست می‌شوند و به خاطر قیمت‌شان نوبتی خوانده می‌شوند و ناشران بعضاً کتاب‌های پرفروشی دارند، بنابراین مردم با کتابِ خوب همواره در آشتی هستند. کتاب‌های خوبی نیز داریم ولی در مقایسه با کتاب‌های سال‌های گذشته به خصوص در زمینه علوم انسانی و تألیفی کمی افول داشته‌ایم که این به مدل آموزش در دانشگاه‌ها برمی گردد.

فلاح هاشمی درباره اینکه اگر نمایشگاه تبدیل به یک سوژه جهت گردشگری ادبی شود چه اتفاقی برای صنعت نشر رخ می‌دهد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و تقریباً افتاده است ولی باید تمامی ارگان‌های ذی‌ربط به میدان بیایند، از شهرداری گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند. باید فضا را برای بهار کتاب ایران مهیا کرد تا کسی که از شهرستان می‌آید و چند روز در تهران مقیم می‌شود یا حداقل از صبح تا غروب می‌آید و در نمایشگاه حضور دارد برایش یک خاطره به یادماندنی خلق شود. یعنی از موارد تفریحی گرفته تا مدل عرضه و معرفی کتاب، فکر شده باشد. نمایشگاه کتاب این ظرفیت را دارد. حتی قهرمان کتاب‌ها این ظرفیت را دارند تا از این فرصت استفاده و گردشگر خارجی را جذب این اتفاق سالانه کنیم.

کد خبر 6095672 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • اهدای جهیزیه به ۲۰۰۰ زوج کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۱ اجلاسیه در راستای کنگره‌ملی‌شهدای کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد