Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@15:09:19 GMT

شعر جعلی به‌نام مولانا در کتاب‌باز

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۳۰۸۰

شعر جعلی به‌نام مولانا در کتاب‌باز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در برنامه «کتاب‌باز» با اجرای سروش صحت، اردشیر رستمی هنرمندی که با بازی در نقش «شهریار» در ذهن‌ عموم مردم مانده و حافظه شعری خوبی هم دارد شعری را به نام مولانا خوانده است که کمپین مبارزه با نشر جعلیات اعلام کرده این شعر از مولانا نیست. البته پیش‌تر نیز شاهد منسوب کردن شعرهای جعلی به شاعران مطرح توسط سلبریتی‌ها و در برنامه‌های تلویزیونی بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این‌بار اردشیر رستمی، کاریکاتوریست، تصویرساز، شاعر و بازیگر در برنامه تلویزیونی «کتاب‌باز» که با اجرای سروش صحت در شبکه نسیم و با محوریت کتاب پخش می‌شود، شعری را به نام مولانا خوانده که اعلام شده از آنِ او نیست؛ «ای که می‌پرسی نشان عشق چیست؟ / عشق چیزی جز ظهور مهر نیست». 

کمپین مبارزه با نشر جعلیات که چند سالی است با همکاری فرزندان عده‌ای از نویسندگان و شاعران و نیز استادان دانشگاه در حوزه معرفی آثار ادبی جعلی فعالیت می‌کند با هشدار دوباره این موضوع نوشته است: «آقا و خانم سلبریتی!  
 مهمانان محترمِ برنامه‌های فرهنگی!

ای کسانی که تریبون صدا و سیما را در اختیار دارید! ای کسانی که در فضای مجازی مخاطبان زیادی دارید! ادبیات را بازیچه دست خود نکنید، «لطفاً.»

اگر هم قصد اظهار فضل دارید، لطف بفرمایید شعر یا نثری را که قرار است از قول بزرگان بخوانید از منابع موثق و از کتاب‌های معتبر انتخاب کنید و به صفحه‌های مجازی اعتماد نکنید.

پی‌نوشت: در این فایل آقای اردشیر رستمی در برنامه تلویزیونی کتاب‌باز، شعری را به‌غلط به مولانا نسبت داده‌اند. از ایشان و دست‌اندرکاران برنامه‌هایی مانند کتاب‌باز که رسالت‌شان ترویج کتاب‌خوانی است انتظار بیشتری می‌رود که به این نکته‌ها توجه کنند؛ تا مبادا که سایت‌باز شوند!»

پیش‌تر نیز سیدمحمود انوشه در قسمتی از برنامه تلویزیونی «دورهمی» که در دی‌ماه سال گذشته از تلویزیون پخش شد، بیت‌هایی را منتسب به مولانا معرفی کرده و خوانده و گفته بود که بنای زندگی‌اش را تغییر داده است.

کد خبر 618612 برچسب‌ها تلویزیون - برنامه تلویزیونی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تلویزیون برنامه تلویزیونی برنامه تلویزیونی کتاب باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محسن روحی، صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از برنامه‌های ترویجی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هر شهر که در زمینه ترویج کتابخوانی با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار، فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

روحی، اهداف این برنامه را کمک برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام‌بخشی به توسعه فعالیت‌های اجتماعی محور فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی، تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه مشارکتی و جهادی در حوزه ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

وی افزود: تناسب فعالیت‌ها با آئین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، طراحی برنامه‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب ایران، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های تجاری و دستگاه‌های اجرایی، نوآوری در محتوا و شیوه اجرا و استفاده از فضای مجازی از ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها به دبیرخانه این جشنواره است.

روحی، با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای برنامه‌های کتابخوانی و شبکه‌سازی گفت: مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری موضوعی است که در انتخاب پایتخت کتاب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6097248

دیگر خبرها

  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۱۴ اردیبهشت