Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان پژوهش درباره حذف نام مولانا در کتاب فارسی دانش‌آموزان گفت: شعر مربوطه برای مولانا نبود به همین دلیل نام مولانا حذف و عنوان "شاعری" انتخاب شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ این بار تغییرات کتاب‌های درسی با حذف نام "مولانا" خبرساز شده است به گونه‌ای که در کتاب فارسی پایه نهم نام مولانا به عنوان شاعر ابیات آن بخش از کتاب حذف شده و به جای آن «شاعری» آمده است؛ اما واقعیت ماجرا چیست؟

علی محبی؛ معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در این باره گفت: حذف نام مولانا از کتاب فارسی پایه نهم در صفحه 31 قبل از شعری با عنوان "تا توانی می‌گریز از یار بد" به این دلیل است که در اسفند 96 خبرنامه گروه زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان  زبان و ادبیات فارسی مطرح می‌کند این شعر مربوط به مولانا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گروه تألیف کتاب‌های درسی، موضوع را بررسی می‌کند و مشخص می‌شود این شعر مربوط به مولانا نیست بنابراین در کتاب چاپ سال تحصیلی 98-99  آن را اصلاح می‌کنند و چون شعر برای مولانا نیست نام مولانا را برداشته و به جای آن عنوان "شاعری" را ذکر می‌کنند.

محبی درباره اینکه چرا به جای شعر نام مولانا حذف شد و به جای آن از عنوان "شاعری" استفاده کردند، گفت: دلیل اینکه  عنوان "شاعری" را آوردند به این دلیل است که سراینده شعر مشخص نبود و این تغییر به دلیل این نیست که بخواهیم نام مشاهیر بزرگ را حذف کنیم بلکه برای صیانت از حفظ و شأن جایگاه مشاهیر این اتفاق افتاد.

به گزارش تسنیم، محسن احمدوندی، دانش‌آموخته رشته دکتری زبان و ادبیات فارسی و آموزگار، در یادداشتی به این موضوع پرداخته و نوشته است: این یک مورد حذف، ارتباطی به ستیزه‌گری هیئت تألیف با عناصر ایرانی ندارد؛ حذف نام این دو شاعر از زیر اشعاری که از آنها نیست کار درستی بوده است اما درست‌تر آن بود که هیئت تألیف به‌‌جای گنجاندن این اشعار جعلی و حذف نام این دو شاعر بزرگ زبان فارسی از زیر این اشعار، از اشعار اصیل و ارزشمند این دو سخنور پرآوازه در کتاب‌های درسی می‌گنجاند تا به چنین حاشیه‌سازی‌هایی دامن نزند.

ماجرای تغییر در متن "قصه‌های مجید" کتاب فارسی دانش‌آموزان چه بود؟

واکنش حاجی میرزایی و ذوعلم به دخل و تصرف در متن "نادر ابراهیمی" در کتاب فارسی

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی كتاب هاي درسي دانش آموزان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی كتاب هاي درسي نام مولانا کتاب فارسی حذف نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از رنج دانش آموزان مازندرانی

دانش آموزان منطقه بند پی شرقی بابل مازندران با عبور از رودخانه پرخروش و مخاطرات فراوان به مدرسه می‌روند.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079164 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • دلیل علاقه دانش آموزان به نجوم چیست؟ + فیلم
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • روایتی از رنج دانش آموزان مازندرانی