Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@16:58:57 GMT

«بر خوان شمس و مولانا» در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۱۵۴۸

«بر خوان شمس و مولانا» در فضای مجازی

برنامه‌های هم‌اندیشی سه‌روزه‌ «بر خوان شمس و مولانا» که به صورت مجازی برگزار می‌شود، اعلام شد.

به گزارش ایسنا، این هم‌اندیشی به مناسبت روز بزرگداشت شمس و مولوی با حضور شمس‌پژوهان و مولوی‌پژوهان در روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه (به ترتیب هفتم، هشتم و نهم مهرماه) توسط مرکز فرهنگی شهر کتاب به صورت مجازی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی شهر کتاب، با اعلام این خبر گفت: استادان و صاحب‌نظران در این هم‌اندیشی در قالب فایل‌های صوتی و تصویری و یادداشت‌های مکتوب خود درباره‌ بنیان‌های غزلیات شمس و سنت‌شکنی‌های مولوی در عناصر شعر، موسیقی و زبان و معنا سخن می‌گویند.

او به برنامه‌های این سه روز اشاره و اظهار کرد: هم‌اندیشی در روز هفتم مهر هم‌زمان با روز بزرگداشت شمس ساعت ۱۱ صبح با سخنان استاد محمدعلی موحد آغاز می‌شود و صاحب‌نظرانی چون اصغر دادبه، مریم حسینی، مریم مشرف، مهدی محبتی، رحمان مشتاق‌مهر، زهرا حیاتی، محمدجواد اعتمادی، حمیدرضا توکلی، سمیرا قیومی، مینا بهنام، الهام خلیلی‌جهرمی، مجتبی اعتمادی‌نیا، محمد طاهری خسروشاهی، سعید رضادوست و شیرین رزمجو بختیاری در باب جنبه‌های گوناگون مقالات شمس و غزلیات مولوی سخن می‌گویند؛ موضوعاتی چون: تعامل صورت و معنا در غزلیات شمس، مقایسه‌ تمثیل‌های مشترک مثنوی و غزلیات شمس، چند نکته درباره‌ غزلیات مولانا، غزلیات شمس‌: راوی تجربه‌های معنوی مولانا، تفسیر عرفانی نمادها در غزلیات شمس، روایتی لکانی از غزلیات شرح‌آمیز مولوی، نوگرایی‌های مولانا در وزن و آهنگ غزل، مولانا و بازی با مرزها و اسالیب غزل‌سرایی، نگاهی به ترجمه‌هایی از غزلیات شمس، نکاتی در تصحیح دیوان کبیر مولوی، خشونت واژگان و صور خیال در غزلیات شمس، شیخ ابوبکر سله‌باف تبریزی استاد شمس، و امکان شرح‌پذیری غزلیات شمس.

محدخانی همچنین یادآور شد: مرکز فرهنگی شهر کتاب در یک سال گذشته نیز در روزهای چهارشنبه «درس‌گفتارهایی درباره‌ شمس» را برگزار کرده است که تاکنون ۳۴ درس‌گفتار با موضوعاتی چون «جایگاه شمس در ادب و عرفان اسلامی»، «آیینه‌های روبه‌رو، حدیث برهان‌الدین و شمس»، «چهره‌ متناقض‌نمای شمس در مقالات»، «مرد خردمند، شمس»، «نکته‌هایی در شناخت شمس تبریزی و مقالات او»، «بایزید از چشم شمس و مولانا»، «آیینه‌گردانی در مقالات شمس»، «صدای شمس در کلام مولانا»، «آفتابی در میان سایه‌ای»، «شمس تبریزی و فخررازی»، «گویای خاموش»، «زن از دیدگاه شمس تبریزی»، «معنا و خدا»، «تحلیل روانکاوانه‌ تقابل‌ها در اندیشه شمس تبریزی»، «گنج گوهربار یا مبالغه مستعار»، «غزالی‌ها از منظر شمس»، «شیخ اشراق در ذهن و زبان شمس»، «شیوه‌ شمس در تاویل کلام الهی»، «مناقب شمس‌الدین در مناقب‌العارفین»، «زبانی به وسعت شمس»، «دوستی، اساس خلقت و پایه زندگی از منظر شمس تبریزی»، «مقالات‌ شمس؛ روایتی تازه از آموزه‌های سبک‌ عراقی»، «بحثی درباره‌ نگره‌های دگراندیشانه در نگاه شمس تبریزی و حافظ»، «ناز و نیاز در نگاه شمس تبریزی»، «شمس تبریزی و ابن‌عربی»، «تحلیلِ شناختیِ دگرگویی‌های شمسِ تبریزی» و «شمس و لائودزه» ارائه شده و تا آذرماه سال جاری هم ادامه خواهد داشت.

او سپس متذکر شد: شناخت شمس و مولوی مستلزم شناخت «مثنوی» و «کلیات شمس» و مقالات شمس تبریزی و تعمق بیشتر در این آثار است. درباره «دیوان کبیر» که دربرگیرنده‌ غزلیات، ترجیعات و رباعیات مولاناست، آن چنان که باید و شاید صحبت نشده است و امسال بیشتر مباحث هم‌اندیشی شهر کتاب متمرکز بر غزلیات مولاناست و بی‌شک هر یک از حادثه‌های رخ داده در غزل‌های مولانا حاصل تجربه یا تجربه‌هایی از دوره‌های گوناگون زندگی اوست.

محمدخانی افزود: غزل عرفانی به طور گسترده و در کمال استواری و بلاغت با سنایی پدید آمد و با عطار دنبال شد و در مولوی به اوجی غیرقابل دسترس رسید. مولوی را مبدع غزل‌های رویاواره‌ای می‌دانند که بسیار مبهم است و تاویل‌های متعدد می‌پذیرد و ارتباط رازآمیز مولوی و شمس سبب شد که استعدادهای بالقوه و آماده‌ ظهور مولوی تحت تاثیر نفس شمس شکفته شود و شخصیت او از طریق تولدی دیگر توسعی وصف‌ناپذیر بیابد و حاصل این آشنایی و تولد دیگر در سراسر غزلیات شورانگیز مولوی که خود آن‌ها را گفته‌های شمس می‌خواند، موج می‌زند.

او درباره شرح‌پذیری و ترجمه‌پذیری غزلیات مولوی نیز گفت: مولوی کسی است که در غزل عرفانی تحول ایجاد کرد و غزل‌های فراوانی سرود که مخاطبان و خوانندگان اهل شعر و فضل را هم در موقعیتی قرار داد که بپرسند: معنی این غزل‌ها چیست؟

معاون فرهنگی شهر کتاب در پایان بیان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند برای استفاده از مباحث هم‌اندیشی سه‌روزه‌ «بر خوان شمس و مولانا» به سایت، کانال تلگرام و اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی‌ ذیل مراجعه کنند:

www.bookcity.org

@bookcitycc

Instagram/bookcityculturalcente

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مولانا شمس تبریزی فرهنگی شهر کتاب شمس و مولانا شمس تبریزی غزلیات شمس هم اندیشی غزل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی

به گزارش "ورزش سه"، همیشه محبوبیت پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور یکی از موضوعات مورد بحث میان هواداران فوتبال ایران بوده و این در حالی است که با گذشت 23 دوره از لیگ برتر ایران، نگاه کردن به جو مخوف ورزشگاه‌ها و تماشاگران تیم‌ها، باعث می‌شود تا حدودی نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشیم، اما در عصر ارتباطات، تمرکز بر بخش فضای مجازی به ویژه اینستاگرام به تیم‌ها کمک می‌کند تا محبوبیت خودشان را نشان دهند. البته این موضوع هم چندان قابل اتکا نیست چرا که امکان دارد برخی از کاربران فضای مجازی، صفحه دو یا چند باشگاه را دنبال کرده باشد و از آن مهمتر برخی از هواداران نیز علاقه خودشان را در قلبشان نگه داشتند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به وضعیت فعالیت باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران در فضای مجازی تا ببینیم کدام تیم بیشترین دنبال کننده و هوادار را دارد.

پرسپولیس - 9 میلیون نفر
باشگاه پرسپولیس با 9 میلیون نفر دنبال کننده، از این حیث در فوتبال ایران یکه تاز است و با توجه به چهره خاصی که در آسیا دارد، توجه مردمان دیگر کشورهای آسیایی را نیز به خود جلب کند.

استقلال - 4 میلیون نفر
اختلاف فاحش آبی‌ها نسبت به رقیب سنتی خود قابل توجه است و این تفاوت 5 میلیونی برای هواداران استقلال قطعا حائز اهمیت خواهد بود.

تراکتور - 1.1 میلیون نفر
نام تیم بعدی مشخص است. تیمی که هنوز تصاویر حضور هواداران پرشورش در بازی‌های لیگ بیست و سوم، توسط رسانه‌ها با عنوان یکی از باشکوه‌ترین تیم‌های هواداری در فوتبال ایران منتشر می‌شود.

سپاهان - 505 هزار نفر
طلایی پوشان اصفهان فاصله بسیار زیادی با سه تیم پرسپولیس، استقلال و تراکتور دارد. آنها در میزان دنبال کننده هنوز به یک میلیون هم نرسیده‌اند و این یک اتفاق مهم در رابطه با صفحه مجازی باشگاه سپاهان خواهد بود.

فولاد خوزستان - 210 هزار نفر
تیم بعدی فولادی‌ها خواهند بود. خوزستان به عنوان اولین استان در مسیر توسعه فوتبال در کشورمان ایران، همیشه استانی فوتبالی بوده و در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران، شاهد استعدادهای زیادی بوده‌ایم و فولاد خوزستان به عنوان پرافتخارترین تیم این استان شرایط قابل توجهی دارد.

ملوان - 85 هزار نفر
باشگاه ملوان جدای از محبوبیتی که در خطه شمالی کشورمان دارد، در مدت اخیر با توجه به فعالیت گسترده‌ای که در فضای مجازی داشته، در رده بعدی ایستاده اما شایان ذکر است ملوان نخستین تیمی است که کمتر از 100 هزار نفر دنبال کننده دارد!

صنعت نفت آبادان - 82 هزار نفر
باور کردنی نخواهد بود که با توجه به شرایط کنونی جدول، باید با صنعت نفت آبادان، نماینده برزیلی فوتبال خوزستان در پایان فصل خداحافظی کنیم اما قطعا هواداران پرشور این تیم به مانند همیشه امید دارند و از بازیکنان تیمشان انتظار دارند هر طور که شده از منطقه سقوط فرار کنند.

استقلال خوزستان - 76 هزار نفر
دیگر تیم خوزستانی فوتبال ایران با 76 هزار دنبال کننده، در رده هشتم قرار دارد و افسوس که آنها هم این روزها در تلاش برای بقا هستند.

شمس آذر قزوین - 65 هزار نفر
اینکه استان قزوین در لیگ برتر نماینده داشته باشد یکی از اتفاقاتی بود که بسیاری از فوتبالدوستان ایرانی به آن فکر می‎‌کردند و اکنون می‌بینیم که شمس آذر در فصل نخست خود در لیگ برتر توانسته تیم محبوبی باشد و جذب 65 هزار دنبال کننده اتفاق ویژه‌ای است که آنها در این فصل تجربه کرده‌اند.

نساجی - 51 هزار نفر
امید شهر خسته، اگر چه فصل سختی داشته اما این روزها حداقل با حاشیه امنیتی یک امتیاز از این منطقه خارج شده؛ واضح و مبرهن است که در هر شرایطی، مردم مازندران پشت تیمشان را خالی نخواهند کرد و حتی اگر این تیم قرار باشد در اتفاقی تلخ مانند گذشته 23 سال از سطح اول فوتبال ایران دور باشد، باز هم نساجی‌چی‌ها تیمشان را تنها نخواهند گذاشت.

گل گهر سیرجان - 50 هزار نفر
سیرجانی‌ها در رده یازدهم این آمار قرار دارند و به نظر وضعیت آنها به عنوان یک تیم صنعتی چندان خوب نیست.

آلومینیوم اراک - 49 هزار نفر
ایرالکو با توجه به تمرکزی که بر مدیریت فضای مجازی خود گذاشته، یکی از دیگر تیم‌هایی است که توانسته در اینستاگرام فعالیت بسیار قابل توجهی داشته باشد و از تیم‌های خلاق فوتبال ایران در این زمینه محسوب می‌شود.

هوادار - 44 هزار نفر
تیم بدون هوادار فوتبال ایران که از آغاز نیم فصل با حضور مسعود شجاعی به عنوان سرمربی توجهات را به خود جلب کرده، به وضوح شرایط بهتری نسبت به برخی از تیم‌های لیگ دارد!

ذوب آهن - 38 هزار نفر
انتظار از ذوبی‌ها با توجه به قدمتشان بیشتر بود، اما در این رده‌بندی، رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اند.

مس رفسنجان - 29 هزار نفر
نارنجی پوشان رفسنجانی هم با 29 هزار نفر پانزدهمین تیم فوتبال ایران در رابطه با جذب دنبال کننده محسوب می‌شود.

پیکان - 24 هزار نفر
بر خلاف هوادار، آنها در فضای مجازی با توجه به تسلط بر رشته‌های ورزشی مختلف دنبال کننده زیادی ندارند اما آنها هم در این زمینه از تیم‎‌های خاص لیگ محسوب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی